top of page
Blog header white.png
  • Foto van schrijverBen

Fysio Robert in zwitserland!

Bijgewerkt op: 3 okt. 2022

Ik ben Robert, 26 jaar en ben nu zo'n half jaar werk en woonachtig in Zwitserland in de stad Luzern om precies te zijn. Ik kom uit Amsterdam en zat daar eigenlijk prima op mijn plek.

Echter heb ik altijd al graag in het buitenland willen werken en wonen. Het leren kennen van andere culturen en mensen waren daarbij de hoofdredenen.

Het maakte me in principe niet echt uit welk land het zou worden, maar Zwitserland kwam erg goed uit, aangezien snowboarden één van mijn favoriete hobby's is.


Daarnaast had ik op de middelbare al Duits, dus hoefde ik mijn Duits B1-niveau, alleen maar naar B2 te tillen. In het begin vond ik dat nog spannend, maar het viel erg mee hoe moeilijk de taal was. Het went snel en mensen begrijpen dat je Duits nog niet perfect is. Ze zijn gelukkig ook veel gewend, omdat hier een hoop andere buitenlanders zijn. Vaak waren mensen zelfs onder de indruk van hoe goed mijn Duits was en dit gaf mij veel zelfvertrouwen in het spreken. De Zwitsers zijn daarnaast ook erg enthousiast over Nederlanders. Ze zijn van zichzelf wat meer gesloten, maar als je daar doorheen weet te breken, (wat je vanzelf met de tijd leert) dan kan het heel leuk zijn.


Voordat ik in Zwitserland kon werken als fysiotherapeut, moesten er veel dingen geregeld worden: het inschrijven bij de gemeente, een verblijfsvergunning aanvragen, verzekeringen afsluiten, maar daar werd ik gelukkig goed bij ondersteund door takeoff.

Zodra dit allemaal geregeld was, had ik veel vrije tijd en kon ik lekker snowboarden in de weekenden en op zoek naar vrienden. Er zijn heel veel andere Nederlanders die ook als fysiotherapeut in Zwitserland werken en de meeste zijn altijd wel in voor een drankje of samen op pad om het land te ontdekken.


Omdat Zwitserland zoveel mooie natuurgebieden heeft en veel mogelijkheden voor activiteiten, voelde elk weekend dan ook als een kleine vakantie. Een weekendje weg naar een mooi gebergte of in de Zomer naar Tessin (wat bijna een soort Italië is) voelt echt als een vakantie. Het enige nadeel is dat het weekend maar 2 dagen duurt en je daarna weer moet werken, maar gelukkig heeft iedere week ook een weekend. Amsterdam blijft nog steeds één van mijn favoriete steden, maar ik ben erg tevreden in Zwitserland (specifiek Luzern).


Toen ik aan dit avontuur begon was ik erg sceptisch over het land… Maar nu ik aan het land gewend ben, zie ik mijzelf hier nog wel langer wonen!


___________________________________


Wil jij net als als Robert werken en het avontuur als Fysiotherapeut aangaan in Zwitserland, neem dan contact met ons op, of kijk alvast naar de openbare vacatures.

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


pexels-oliver-schmid-4561712_edited.jpg
bottom of page